دفتر روان شناسی زهرا میرزاده بیدختی

این وبلاگ با راهنمایی و توصیه استاد محترم دکتر قنبری تشکیل شد.

دفتر روان شناسی زهرا میرزاده بیدختی

این وبلاگ با راهنمایی و توصیه استاد محترم دکتر قنبری تشکیل شد.

این وبلاگ برای کار های دروس استاد قنبری تشکیل شد .
امید است که بتوانم بعدها در رابطه با کارم از ان استفاده کنم.

  • ۰
  • ۰

رویکرد تجربی وحتی ازمایشگاهی به دین ونگاه توصیفی درمطالعات دینی،مهمترین ویژگی این سنت است.گالتون (1822-1921)،دانشمند انگلیسی، بنیانگذارروانشناسی تفاوتهای فردی وبنیانگذار روانشناسی دین درانگلیس می باشد.او نخستین کسی است که ازروش اماری همبستگی دراین زمینه استفاده کردوبه توصیفف رفتارهای دینی ازطریق توزیع پرسشنامه وازمون با به کار گیری امار پرداخت.
ازدیگر طرفداران این سنت اتنلی هال وادوین استارباک هستند.استنلی هال بنیانگذار روانشناسی دین درامریکاست.وی برای این منظور ،دانشکده روانشناسی دین دردانشگاه کلارک را تاسیس کرد.
استارباک برای تحقیق درباره پیدایش مفهوم خدا میان اقوام بدوی،با توجه به تحول وتکامل شخصیت،ازروش گرداوری مواد ومطالب زندگینامه ای،درون نگری،تامل شخصی وپرسشنامه استفاده کرد وانهارا طبقه بندی وتحلیل نمود.
استارباک همواره این احساس راداشت که،دین یک رازاست وعلم هرگز همه ابعاد انرا نخواهد شناخت.
ویلیام جیمز از مهمترین روانشناسان پراگماتیسیم است درکتاب مهمش به نام انواع تجربه دینی می گوید : « ارزیابی نهایی یک عقیده یا یک تجربه را می توان فقط در سایه ثمربخشی آن در زندگی فرد انجام داد » . کتاب انواع تجربه دینی، که مجموعه سخنرانی های جیمز درباره تجربه دینی است، به رغم انتقادات، به سرعت به اثری تبدیل شد که مورد توجه اهل فن قرار گرفت و در همان سال شش بار تجدید چاپ شد. معروف است که راسل به ویتگنشتاین توصیه کرد که این کتاب را بخواند.  تئودور فلورنوئا در این باره می گوید: بهترین و مشخص ترین نمونه این توانایی هنرمندانه در نفوذ به اعماق ضمیر دیگران، بی تردید کتاب معروف به نام انواع تجربه دینی است. این کتاب اکنون هم درتمام جهان به عنوان مهمترین منبع مربوط به این حوزه شناخته می شود.

در حال حاضر در انجمن روانشناسی امریکا، بخش مستقلی به روانشناسی دین اختصاص داده شده است و همچنین روانشناسی دین به عنوان یک کرسی دانشگاهی در بسیاری از دانشگاه های معتبر دنیا ارائه می شود.

 

 

منابع : روانشناسی دین حوزه _ روانشناسی هاشملو

 

  • ۰۰/۰۳/۱۸
  • زهرا میرزاده بیدختی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی